Light + Building 2018

Light + Building 2018
Slimme gebouwen in een nieuwe dimensie

De belangrijkste informatie op een rijtje

Zo vindt u WAREMA
Bezoek ons in hal 9, begane grond, stand B40.
Tickets bestelt u zo
De informatie over het bezoek aan de beurs in de Messe Frankfurt bevelen wij u van harte aan.
Informatie voor journalisten
Voor uw berichtgeving bieden wij een uitgebreide hoeveelheid persmateriaal.


WMS studio pro

Profiteer van onze nieuwe intuïtieve software met een hoge toepassingszekerheid - perfect voor zowel voor beginners als gevorderden. Met beduidend minder klicks en een overzichtelijke visualisatie realiseert u een Smart Home sneller dan ooit tevoren.

Hier leest u meer

Hoogtepunten van WAREMA op de Light+Building 2018

Met de KNX Zonweringsactuatoren kunnen twee tot acht verschillende zonweringsaandrijvingen met 230 volt (AC) of vier met 24 volt (DC) onafhankelijk van elkaar worden aangestuurd. Om het optimaal gebruik van de energie te kunnen garanderen, kan de handmatige bediening via de beschikbare automatische byte-ingangen (bijv. Cut-Off) worden beperkt.


Alle WAREMA KNX meervoudige actoren zijn als behuizingen seriële montage (REG) of voor de opbouwmontage (AP) leverbaar. Laatstgenoemde kunnen decentraal worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld in een verlaagd plafond of een dubbele vloer. Daardoor worden de leidingen naar de zonwering korter wat weer een lager brandrisico in het gebouw tot gevolg heeft. De opbouwactoren zijn voorbereid voor een trekontlasting van de leidingen die binnen de behuizing worden gerealiseerd.

Een andere bijzonderheid van de WAREMA opbouwactoren zijn de geïntegreerde binaire ingangen waarop de in de handel verkrijgbare (jaloezie)schakelaars of raamcontacten kunnen worden aangesloten. De binaire ingangen zijn vrij beschikbaar bij de KNX-bus en vrij te gebruiken in de ETS (Engineering Tool Software). Daardoor kunnen ze onafhankelijk van de zonwering ook voor andere toepassingen zoals licht worden gebruikt.

Innovatief en uniek voor opbouwactoren zijn de handmatige voorrangsbediening en de comfortabel bediening van de KNX-programmeertoets via Bluetooth en de smartphone-app. De gestandaardiseerde Bluetooth LE-interface maakt een comfortabel ingebruikneming alsook een probleemloos testen van de vaak moeilijk toegankelijke opbouwactoren mogelijk. Een rechtstreekse toegang tot het toestel is niet noodzakelijk.

 

WAREMA BAline flexibiliseert de ruimteautomatisering via een consequent modulaire aanpak. De uiteenlopendste verbruikers worden bij behoefte aan de vrij programmeerbare BAline module aangesloten en in ruimteautomatiseringseenheden met het gebouwen-automatiserings-netwerk verbonden. Gebruiksveranderingen en retrofitting zijn met geringe inspanning verbonden. Daarom is BAline een sterke bouwsteen voor variabele en voor de toekomst open gebruiksconcepten in het gebouw.

Via de vrij programmeerbare logistieke bouwsteen BAline KNXMCM of BAline LONMCM – voor de realisering van complexe werkings- en automatiseringsprocessen – en de BAline uitbreidingsmodule worden diverse verbruikers tot een op maat gemaakte toepassing gecombineerd. Zo ontstaat een individuele oplossing voor ruimteautomatisering. Vrije programmeerbaarheid en modulaire aanpak zijn de basiselementen voor de flexibiliteit en toekomstgerichtheid van het systeem.

 

Motorbesturingseenheden (MSE) voor de besturing van 2 tot 6 zonweringsmotoren met 230 V AC. Er vindt een rechtstreekse besturing van de 230V-zonweringsmotoren plaats via een zonweringscentrale en een knop ter plaatse. Bovendien kunnen er meerdere motorbesturingseenheden worden samengevoegd tot een groep en samen met één knop bediend. De logische reactie van de toets is om te zetten van tijdlogica naar permanente logica. De tijdslogica leidt ertoe dat de MSE na een bedieningstijd van de toets van ca. 2 seconden geactiveerd blijft. Korter indrukken van de knop veroorzaakt een omkeerimpuls (bij lamellenproducten) waarbij een permanente logica ervoor zorgt dat de MSE direct bij bediening van de toets geactiveerd blijft (voor doekproducten/rolluiken). De besturingsstroom van 24 V DC creëert wordt opgewekt door een geïntegreerde voeding die nodig is voor de besturing van de MSE via de toets of de zonweringscentrale.

 

De WAREMA climatronic® 3.0 stuurt in kleine en grote gebouwen de zonwering aan afhankelijk van de temperatuur en de lichtintensiteit. Een intuïtieve bediening maakt het u gemakkelijk uw persoonlijke wensklimaat voor werk en vrije tijd eenvoudig te realiseren. Met de KNX Gateway kan een compleet KNX-systeem worden gecreëerd. Sensoren zorgen voor het hoogste comfort door schemeringsautomaat, windbeveiliging en zonafhankelijke lamellenhoek. Tijd- en weersinformatie zendt de KNX Gateway afhankelijk van de instelling naar het KNX-netwerk en zorgt daarmee voor het perfecte ruimteklimaat.


WAREMA climatronic® WebControl
  • Mobiel eindtoestel als extra bedieningsmogelijkheid
  • Overzichtelijke afwerking
  • Snelle en eenvoudige navigatie en bediening
  • Bediening via app, platformonafhankelijke browser
  • Gegevens blijven binnenshuis
  • Geen internetverbinding vereist
  • Geen aanmelding noodzakelijk
  • Geen veiligheidsrisico

 

Impressies van de Light+Building 2018

Producten van WAREMA

Uw contactpersoon bij ons

WAREMA Renkhoff SE
Pers
WAREMA Nederland B. V.

WAREMA Nederland B. V.

+31 (0)495 53 02 05

info@warema.nl

* Benodigde informatie op contact op te nemen.
Hierbij stem ik in dat Warema mijn gegevens bewaart met als doel contact met mij te zoeken
 Tatjana Lührs

Tatjana Lührs

+49 9391 20-3919

presse@warema.de

* Benodigde informatie op contact op te nemen.
Hierbij stem ik in dat Warema mijn gegevens bewaart met als doel contact met mij te zoeken