FENSTERBAU FRONTALE 2018
Zonlicht in een nieuwe dimensie

De belangrijkste informatie op een rijtje

Zo vindt u WAREMA
Bezoek ons in hal 7, stand 419.
Tickets bestelt u zo
Wij adviseren u gebruik te maken van de ticketservice van de Messe Nürnberg.
Informatie voor journalisten
Voor uw berichtgeving bieden wij een uitgebreide hoeveelheid persmateriaal.


Nieuwe technologie ProVisio voor WAREMA buitenjaloezieën in 150 seconden uitgelegd

WAREMA buitenjaloezieën met ProVisio garanderen naast bescherming tegen hitte en verblinding een verbeterde inkijkbeveiliging van buitenaf terwijl u tegelijkertijd perfect vrij uitzicht van binnenuit hebt.

Highlights van WAREMA op de FENSTERBAU FRONTALE 2018

Binnen en buiten in elkaar over laten gaan

Binnen en buiten in elkaar over laten gaan

Onder het begrip Home Comfort verstaan wij het creëren van een woon-comfort-sfeer binnen de eigen vier muren. Het behaaglijke interieur als plek om je terug te trekken, met het grootste comfort is voor de mensen in deze hectische tijd weer uiterste belangrijk. Bovendien moet ieder mens voor zijn eigen welzijn zoveel daglicht van buiten naar binnen kunnen halen als hij prettig vindt. WAREMA laat individuele oplossingen zien variërend van de buitenjaloezie tot de binnenzonwering. Deze kunnen met de digitale besturingssystemen ook perfect worden geïntegreerd in het moderne SmartHome en geven een beeld van het wonen van de toekomst.


Visionaire doorkijk: buitenjaloezieën met ProVisio

Visionaire doorkijk: buitenjaloezieën met ProVisio

Tot de producthighlights op het gebied van Home Comfort behoort onder andere de buitenjaloezie met ProVisio, waarvan de lamellenhoek zich richt op de menselijke zichthoek, zodat ongeveer 80 procent van het uitzicht naar buiten ongewijzigd blijft.

WAREMA SecuKit: zonwering en veiligheid perfect gecombineerd

WAREMA SecuKit: zonwering en veiligheid perfect gecombineerd

In geval van stroomuitval is de WAREMA SecuKit een intuïtieve en betrouwbare aanvullende uitrusting voor rolluiken met motoraandrijving. Met de nieuwe WAREMA SecuKit kunt u zonwering en veiligheid vanaf nu perfect met elkaar combineren.

Kinderlijk eenvoudige bediening: nieuw type bedieningswijze voor plissés

Kinderlijk eenvoudige bediening: nieuw type bedieningswijze voor plissés

De plissé FT is een vrijhangend systeem met handmatige bediening helemaal zonder kogelketting of koord.


Het doek kan door voorzichtig schuiven van de eindstang gewoon in de gewenste positie worden gebracht. De plissé FT voldoet daarmee aan alle eisen van een kinderveilige zonwering en kan daarom ook zonder bezwaar in kinderkamers worden gebruikt. Hier werkt de plissé als inkijkbeveiliging en bescherming tegen verblinding maar ook als warmte-isolatie bij zomerse temperaturen.

Jaloezie Flextra – individualiteit in elk opzicht

Jaloezie Flextra – individualiteit in elk opzicht

De nieuwe jaloezie Flextra is zowel aan de boven- als onderkant vrij verplaatsbaar en biedt dankzij de vergrendeling bij elke doekpositie altijd de ideale inkijk- en verblindingsbescherming.


Bovendien zit er een schuif in de boven- en onderbak om de lamellen te kantelen – daardoor is het licht nog individueler te regelen.

Te bedrukken buitenjaloezie-lamellen en rolluikprofielen

Te bedrukken buitenjaloezie-lamellen en rolluikprofielen

Meer mogelijkheden bij de persoonlijke vormgeving van de gevel, ongeacht of dat nu voor reclame, logo's of creatieve ideeën is.


De buitenjaloezie-lamellen 80 AF, 100 AF en 80 S plus de behangarten A36, A44, A53 zijn over een breedte van 3 meter individueel te bedrukken (hoogte afhankelijk van het zonweringsproduct). Maak gebruik van de mogelijkheden!

Jalousie Select L – groots uitgevoerd

Jalousie Select L – groots uitgevoerd

De Jalousie Select L is aantrekkelijk door zijn maximale afmetingen van 4000 x 4000 mm en is met 7 m2 een geslaagde oplossing voor grote oppervlakken.


Even groot zijn de verschillende uitvoeringen, de diverse breedtes en de comfortabele bedieningsfuncties.

Cassette-rolgordijn ZIP

Cassette-rolgordijn ZIP

Het cassette-rolgordijn ZIP onderscheidt zich van andere rolgordijnen door het unieke ritssluitingsysteem tussen doek en geleiderail.


Deze geleidingstechnologie heeft in combinatie met een blackout-dessin het optimale verduisterende effect. Halverwege het jaar kunt u deze bijzondere noviteit verwachten.

               
Intelligente oplossingen voor relaties en eindklanten

Intelligente oplossingen voor relaties en eindklanten

De focus ligt ook op de intelligente besturingssystemen die niet meer weg te denken zijn uit een modern SmartHome. De veelzijdige oplossingen variërend van draadloze tot bussystemen maken een energie-efficiënte, geautomatiseerde en gekoppelde besturing van de verschillende zonweringsproducten mogelijk. Met slechts één druk op de knop of volautomatisch worden licht en warmte zo geregeld dat er een prettig Woon-comfort-klimaat ontstaat.


Ook de digitale tools die onze vakhandelaren dagelijks belangrijke ondersteuning bieden, behoren tot de nieuwe digitale ontwikkelingen van WAREMA. Het vakkundige team op beide stands is op elk gewenst moment bereid tot een persoonlijk gesprek met de bezoekers en adviseert u competent bij al uw vragen.

Programmeerkabel smart

Programmeerkabel smart

De nieuwe WAREMA programmeerkabel smart in combinatie met de speciale smartphone-app vergemakkelijkt het werk van speciaalzaken en monteurs merkbaar. Met dit innovatieve gereedschap kunnen aandrijvingseindposities in een handomdraai worden ingesteld, diverse kabels en uitvoerige handleidingen worden overbodig.


WMS Studio pro

WMS Studio pro

Het WAREMA Mobile System – ofwel WMS – verlegt in combinatie met SmartHome grenzen als het gaat om intelligentie en bedieningsgemak. Met het WMS is de zonwering en bescherming tegen verblinding perfect te besturen. De ideale lamellenstand of het uit- en inrollen van schermen gebeurt aan de hand van de weerstations met hun sensoren volautomatisch. Zo krijgt u altijd het perfecte Woon-comfort-klimaat.


Natuurlijk kunnen de producten van WAREMA behalve met de geautomatiseerde besturing ook eenvoudig met een hand- of wandzender worden ingesteld. Storende kabels behoren met het WMS tot het verleden – alles wordt veilig en versleuteld draadloos aangestuurd – ook over grote afstanden binnenshuis.

Eenvoudige ingebruikneming met WMS studio pro
Met het WMS studio pro profiteert u van een eenvoudige en snelle ingebruikneming Dankzij onze nieuwe intuïtieve software met een hoge toepassingszekerheid is het WMS studio pro ideaal voor zowel beginners als gevorderden. Met beduidend minder kliks en een overzichtelijke visualisatie realiseert u een SmartHome sneller dan ooit tevoren.

WAREMA climatronic®

WAREMA climatronic®

De WAREMA climatronic® coördineert uw zonwering en ventilatiesystemen voor een constant perfecte binnenklimaat.


De hoogwaardige zonweringscentrale bewaakt de luchtvochtigheid, temperatuur en lichtintensiteit en is geschikt voor zowel woongebouwen als grote projecten. Een intuïtieve bediening maakt het u gemakkelijk uw persoonlijke wensklimaat voor werk en vrije tijd te realiseren.

  • Zonafhankelijke lamellenhoek
  • Schakelen en dimmen van licht
  • Gebruik van het bedieningsapparaat als KNX-centrale via KNX Gateway
  • Beheer van max. 64 kanalen voor de individuele aansturing van max. 1.200 zonweringsproducten of andere verbruikers
  • Besturing via Android-app, iOS-app en internetbrowser

KNX-zonweringactuatoren

KNX-zonweringactuatoren

Energie-efficiëntie, comfort, veiligheid en flexibiliteit – dat zijn tegenwoordig de vereisten voor moderne gebouwen. En er is een technologie die aan dit alles voldoet: KNX – de globale norm voor de woning- en gebouwen-automatisering.


Besturing van 2 tot 8 zonweringsaandrijvingen met 230 V wisselspanning of 4 zonweringsaandrijvingen met 24 V gelijkspanning (poolomschakelaar) via KNX.

  • Handmatige voorrangsbediening en gemakkelijke bediening van de KNX-programmeertoets via smartphone (Bluetooth LE) – betrouwbaar ook bij verlaagde plafonds of een dubbele vloer
  • Vrijgeven of uitschakelen van de automatische ingangen (bijv. zonautomaat, zonafhankelijke lamellenhoek)
  • Handmatige bediening kan worden beperkt door automatische ingangen (bijv. Cut-Off)
  • In de handel verkrijgbare (jaloezie)toetsen kunnen via de geïntegreerde binaire ingangen worden aangesloten (vrij beschikbaar bij de bus)

         
Het naar buiten uitgebouwde interieur

Het naar buiten uitgebouwde interieur

Outdoor Living staat bij WAREMA voor de R + T centraal. Wij volgen daarmee de trend de woon- en leefruimte naar buiten uit te breiden. Het balkon, terras en de tuin worden gebruikt om te loungen, werken, koken en nog veel meer. Met zijn veelzijdige producten biedt WAREMA niet alleen schaduw op zonnige dagen maar biedt u ook de mogelijkheid te genieten van uw outdoorkamer nadat het donker is geworden of bij nat en koud weer. Tot de noviteiten waar u zich nu al op kunt verheugen, behoort onder andere een nieuwe schermcollectie met diverse trendy dessins en exclusieve stofkwaliteiten.

Outdoor Living betreft niet alleen woningen, maar bijvoorbeeld ook de horeca en het hotelwezen. Hier neemt WAREMA voor het eerst met een tweede stand (D11) deel in hal 6. Samen met Caravita, een van de gerenommeerde merken op het gebied van zonneschermen en zonnezeilen, bewijst WAREMA zijn vakkundigheid op dit terrein.

Oplossingen voor terras en tuin

Oplossingen voor terras en tuin

De tuin wordt bij de leefruimte en moderne woonconcepten betrokken. De scheiding tussen binnen en buiten vervalt. Voor wie deze wensen in vervulling wil laten gaan, zijn Outdoor Living-producten van WAREMA de juiste oplossing.

Grote, waterproof Perea pergola-schermen
De nieuwe Perea pergola-schermen van WAREMA zijn in de waarste zin van het woord de norm voor beschaduwing van grote terrassen. Ook met het oog op de weerbestendigheid openen ze nieuwe perspectieven.

Vanaf nu nieuw in het productpalet van WAREMA:


Gewoon geweldig: onze nieuwe Lamaxa lamellendaken
Overal waar u een mooi model en veel schaduw gevende oplossing of bescherming tegen de regen buiten wenst: de weerbestendige Lamaxa lamellendaken van WAREMA maken het mogelijk. Creëer zo veel mogelijk buitenruimte bij de montage, zorg dat u niet afhankelijk bent van het weer en gebruik de natuur als extra woonruimte!

Vanaf nu nieuw in het productpalet van WAREMA:

Zonwering voor serres

Zonwering voor serres

Een serre zorgt voor een hogere kwaliteit van leven, vergroot uw woonruimte en verhoogt de waarde van uw onroerend goed. Steeds meer mensen maken hun droom waar en genieten het hele jaar in hun serre van een woonervaring als in de vrije natuur.

Serre zonwering Climara W9
De nieuwe oplossing voor aan de binnenkant van het glas met contragewicht zorgt voor een optimale werking in een aantrekkelijke uitvoering. Beschermd tegen vuil en belasting zorgt het serre zonwering Climara W9 voor een efficiënte hittebescherming bij de terrasoverkapping of in de serre. Ook voor wat betreft de montage blijft er niets te wensen over.


Op accu werkend volant-rolgordijn
Voor compleet comfort en veiligheid zorgt vanaf nu het op een accu werkende volant-rolgordijn met WMS besturing bij het serre zonwering Climara W10 en het pergola-scherm Perea P40. In opgetrokken toestand wordt de accu opgeladen waardoor probleemloos comfortabel bedienen via de afstandsbediening mogelijk wordt.

Innovatieve schermoplossingen voor compleet glazen hoeken
Opdat de royale uitstraling van compleet glazen hoeken ook behouden blijft met zonwering, biedt WAREMA het kozijn-screen met ZIP-geleiding ook als hoekoplossing (90 graad) aan. Dit maakt een betrouwbare en tegelijkertijd filigrane totaalbeschaduwing mogelijk. Hierbij zijn er in de hoek geen geleiderails nodig. Daardoor wordt de royale en transparante bouwstijl van geheel glazen hoeken perfect onderstreept. Dit nieuwe type productoplossing is ideaal voor het Solarlux terrasoverkapping atrium met inspringende staanders en kan ook perfect bij de gevel worden gebruikt.

De nieuwe schermcollectie

De nieuwe schermcollectie

Wie kiest voor een zonnescherm van hoge kwaliteit, verwacht niet alleen een keur aan kleuren en dessins. Veeleisende klanten verwachten het bijzonder. Het uniek en het individuele. Daarom biedt WAREMA een nieuwe schermcollectie die voldoet aan de hoogste eisen. Of het nu voor particulieren woningen of grote projecten is – WAREMA schermen waarderen de architectuur op en creëren buiten nieuwe leefruimtes.

Voelbaar anders: Acryl Lumera 3D Surface
Esthetisch genot van het hoogste niveau: Acryl Lumera 3D Surface is een nieuw stofkwaliteit met 3D-effect, een bijzonder glad oppervlak en een intensieve kleurbeleving. Maar niet alleen optisch en haptisch overtuigt Acryl Lumera 3D Surface. Ook de technologie van het weefsel is door zijn scheurvastheid, lichtechtheid en waterafstotende eigenschappen bovengemiddeld. Duurzame zonwering in optima forma.

Snel en veilig naar uw favoriete dessin
De schermcollectie voor vakhandelaren omvat zeer veel kleuren en dessins. In totaal zes themawerelden vinden u en uw klanten nieuwe, actuele trendkleuren, maar ook de echte klassiekers. Variërend van felle kleuren tot subtiele tinten biedt onze schermcollectie een uitgebreide keuze waarmee de wensen van elke klant kunnen worden vervuld. Maak bij de advisering gebruik van onze intuïtieve kleurcodering van de themawerelden zodat u altijd de juiste kleur grijpt.

Schermen objectcollectie: nieuwe stoffen, nieuwe kleuren
Onze nieuwe objectcollectie schermen creëert met functionele stofkwaliteiten en sprekende dessins maximale vrijheid bij de vormgeving van gevels. Van opvallende accenten tot harmonieuze integratie. Onze nieuwe kwaliteiten staan ook garant voor volledige functionaliteit voor elke toepassing. Deze zijn gebaseerd op de modernste technologische processen en bieden innovatieve eigenschappen. En het belangrijkste: ze zorgen voor echte accenten.

       
Ontworpen met het oog op de toekomst: veiligheid van WAREMA

Ontworpen met het oog op de toekomst: veiligheid van WAREMA

WAREMA hecht veel waarde aan de veiligheid van de producten. Wij onderwerpen onze producten voortdurend aan diverse testen en controles. Bovendien wordt onze productie ononderbroken gemonitord door het kwaliteitsmanagement.


Met als resultaat: producten van WAREMA voldoen in elk opzicht aan de hoogste eisen en onderscheiden zich door diverse certificeringen en keurmerken.

WAREMA zonwering: oplossingen voor meer veiligheid

Geïntegreerde valbeveiliging voor ramen tot op de vloer: VisioNeo

Geïntegreerde valbeveiliging voor ramen tot op de vloer: VisioNeo

VisioNeo is een efficiënte en optisch zeer aantrekkelijke valbeveiliging voor ramen tot op de vloer in hoge gebouwen met meerdere verdiepingen.


De unieke voordelen: VisioNeo kan gelijk met buitenjaloezieën of rolluiken worden gepland. Het gecertificeerde systeem is bedoeld voor een vast ingebouwde glazen ruit, die de uitstraling van de ramen tot op de vloer onderstreept. De niet-zichtbare schroeven van de geleideprofielen zorgen voor een bijzonder moderne en strakke look. Zo kunnen grote ramen zonder risico worden geopend.

Zonwering en valbeveiliging in een harmonieus op elkaar afgestemd systeem – dat biedt VisioNeo van WAREMA.

Veiligheidsoplossingen bij stroomuitval

Veiligheidsoplossingen bij stroomuitval

WAREMA SecuKit
Automatische besturingssystemen en elektrische aandrijvingen zorgen voor optimaal Woon-comfort. Maar hoe zit dat als de stroom uitvalt? WAREMA heeft voorzorgsmaatregelen getroffen: onze rolluiken met SecuKit zijn motor en band in één en kunnen in neergelaten toestand met de hand worden opgetrokken. Daardoor is ook bij een eventuele stroomuitval de weg naar buiten gegarandeerd.


  • WAREMA SecuKit: daar kunt u op vertrouwen

Noodstroomkit
De noodstroomkit van WAREMA vergroot de veiligheid voor zonweringsproducten volautomatisch. De kit bestaat uit een onderbrekingsvrije spanningsbron en een speciale motorregeleenheid. Bij stroomuitval of een centrale activering via een rookmelder, de alarmcentrale van de brandweer of de gebouwautomatisering gaan alle op de kit aangesloten producten zoals rolluiken of buitenjaloezieën automatisch omhoog.


Op een noodbedieningsset met accu-ondersteuning
Met de op een noodbedieningsset met accu-ondersteuning voor WAREMA buitenjaloezieën wordt de zonwering tevens voorzien van een uitvalveilige aandrijving. Daarmee kunnen de buitenjaloezieën met een snelheid van ongeveer één meter per seconde omhoog bewogen worden. Dat wil zeggen: In slechts drie seconden is een drie meter hoge buitenjaloezie helemaal geopend en is er een vluchtweg vrij. Het mechanisme wordt automatisch gestart via sensoren: bij stroomuitval of bij branden door een rookmelder of handmatig via een knop op de noodbediening.

WAREMA SecuTex-weefsel A2 – als niet brandbaar gecertificeerd

WAREMA SecuTex-weefsel A2 – als niet brandbaar gecertificeerd

In geval van brand is het zaak dat er geen giftige gassen ontstaan en dat de rookontwikkeling minimaal is. Daarom moeten zonweringsstoffen ook vanuit dit oogpunt worden geselecteerd.


Het WAREMA SecuTex-weefsel A2 is conform DIN 4102-1 als niet brandbaar gecertificeerd. Het kan zowel binnen in de vorm van zonwerende rolgordijnen als buiten bij kozijn-screens worden gebruikt. Het WAREMA SecuTex-weefsel A2 is PVC- en halogeenvrij. In tegenstelling tot andere zonweringsstoffen wordt het WAREMA SecuTex-weefsel A2 geen extra brandversneller en voorkomt bovendien levensbedreigende rookgasvergiftigingen.

Profiteer bovendien van een uitgebreid kleurenpalet. Nieuwe dessins in trendy en opvallende kleuren maken van de zonwering een echte eyecatcher aan de gevel!

       


Fascinerend mooi: De nieuwe schermcollectie van WAREMA

Wie kiest voor een zonnescherm van hoge kwaliteit, verwacht niet alleen een grote keur aan kleuren en dessins. Veeleisende klanten verwachten het bijzonder. Daarom biedt WAREMA zijn vakhandelaren een nieuwe schermcollectie die voldoet aan de hoogste eisen. Of het nu voor particulieren woningen of grote projecten is – WAREMA schermen waarderen de architectuur op en creëren buiten nieuwe leefruimtes.

Impressies van de FENSTERBAU FRONTALE 2018

Producten van WAREMA

Uw contactpersoon bij ons

WAREMA Renkhoff SE
Pers
WAREMA Nederland B. V.

WAREMA Nederland B. V.

+31 (0)495 53 02 05

info@warema.nl

* Benodigde informatie op contact op te nemen.
Hierbij stem ik in dat Warema mijn gegevens bewaart met als doel contact met mij te zoeken
 Tatjana Lührs

Tatjana Lührs

+49 9391 20-3919

presse@warema.de

* Benodigde informatie op contact op te nemen.
Hierbij stem ik in dat Warema mijn gegevens bewaart met als doel contact met mij te zoeken